Deseo compartir contigo, amigo lector, pensamientos, artículos, cuentos... que esbocen una sonrisa, puesto que la ironía será una de nuestras mejores aliadas, sin olvidar la reflexión necesaria para abordar temas de interés.
Navegarem junts per camins on la sincronia i la complicitat juguin al nostre favor.
Acompanya'm

dimecres, 27 de juliol del 2011

Estiu

Calorós juny
 
Sant Joan havia fet acte de presència. Era l’hora de l’estiu, aquell moment desitjat on l’escalfor del sol en un zenit absolut de claror i enlluernament havia deixat a tothom escalfat. Portàvem mesos parlant de l’estiu, de les ganes que tothom tenia que arribés; després d’un hivern amb molt de fred on les nevades havien assetjat pobles i ciutats, havia arribat una primavera plena de pluges i inundacions que ens havia mullat fins els ossos, però per fi ja el teníem aquí. Aquella nit, la més curta de l’any, s’havia convertit en un símbol de bogeria i luxúria, on grans i petits tractaven d’oblidar tot el que havia passat al llarg de l’any. Es cremaven exàmens, apunts, desitjos...; s’encenien espelmes; es conjugaven tot tipus de déus pagans i de la natura; la gent perdia la vergonya i confonia canvi i renovació amb desfici. Tot i així, de la meva persona es va apoderar una bogeria dionisíaca i vaig entrar en un cap de setmana de lascívia. Tinc petits fragments que voleien al meu cap i d’altres que he anat reconstruint a través de les informacions dels meus prosèlits, que per cert s’han convertit en ombres que em segueixen a tot arreu (treballem junts!).



                                     -------------------------

Trist juliol

Aquell mes de juliol s’estava comportant de manera imprevisible. Es conduïa de manera inusual, els dies eren grisos, foscos, plovia sovint i la tristor s’anava enganxant als pensaments. De tot arreu arribaven imatges de bogeria i lamentació, des de l’assassinat de 76 persones a Oslo, fins a les visions de desnodrits que es morien a Somàlia. Semblava que tot s’havia convertit en caos, rememorant de l’imaginari cristià col·lectiu una visió apocalíptica. Però es tractava d’una foscor induïda perquè aquells dies tristos només pertanyien a una zona de l’hemisferi nord i no combregaven amb els dies càlids, alegres i de festa que podien gaudir en altres indrets d’un Planeta com el nostre. És cert que la bonança atmosfèrica irradia sobre els éssers humans unes ínfules de renaixement, de recreació, de... i tots esperàvem poder veure un sol enlluernador que ens portés camí d’un ambient més dissolut i sensual, on l’erotisme tornés a prendre aquell paper cabdal que havia adquirit pel voltants del solstici d’estiu.

1 comentari:

  1. M'ha agradat llegir aquesta mostra de literatura. Idees que surten, que són paraula viva.

    ResponElimina