Deseo compartir contigo, amigo lector, pensamientos, artículos, cuentos... que esbocen una sonrisa, puesto que la ironía será una de nuestras mejores aliadas, sin olvidar la reflexión necesaria para abordar temas de interés.
Navegarem junts per camins on la sincronia i la complicitat juguin al nostre favor.
Acompanya'm

dimarts, 21 d’agost del 2012

DIARI D'UN VIATGE. Epíleg


DADES D'INTERÈS PER A RECORDAR

Vegetació: abundant i molt frondosa (un grapat de verds).
Clima: oceànic, atenuat per la corrent del Golf (això ens van explicar). Esplèndid. Una setmana de bonança que ha contradit totes les prediccions.
Població: actualment poc més de 4 milions, molt disseminada. En la segona meitat del segle XIX el país va patir la gran fam que va provocar milions de morts i d’emigrants als EEUU, això va provocar que molts nord-americans, famosos o no, tinguin les arrels en aquest país.
Indústria: més en el nord, encara sota el domini de l’imperi, que al sud independitzat des del 1921.
Llengua: la de l’imperi i la pròpia, ofegada per l’anterior (això em sona força!)
Religió: la comunió entre el paganisme y el catolicisme els ha portat a ser “més papistes que el papa”. Majoria catòlica, sense desmerèixer a anglicans i protestants.
Patrons: San Patrici i Santa Brígida.
Llegendes: homenets que amaguen olles d’or, gegants que construeixen calçades...
Cultura: una àmplia col·lecció d’escriptors W.B. Yeats, George Bernard Shaw, Samuel Beckett, Seamus Heaney (aquests quatre amb Nobel), J. Swift, O. Wylde, B. Stoker i J. Joyce. Un bon manat!
Drink: cervesa, cervesa, cervesa i whisky.
Food: Com a casa enlloc. Molta mantega! Massa mantega!
El millor de tot: la vida nocturna als PUB amb música en directe. Fantàstic!

Segur que em deixo moltes coses, però no es tractava de fer una anàlisi a fons, sinó algunes impressions que he anat apuntant al llarg del viatge. 






Imatges: Fons personal

2 comentaris:

  1. Soy Pili, gracias a ti, he conocido este singular país lleno de historia. Explicado con delicadeza, toques de humor y conocimientos adquiridos de este bonito viaje que has querido compartir con tus lectores. Mil gracias.

    ResponElimina
  2. Realmente, y como siempre digo, las gracias debo dároslas yo a vosotros, por estar ahí, por seguir esta andadura, a veces algo loca, y por creer en que lo que escribo vale la pena leerlo.
    Un beso.

    ResponElimina